Üdvözöljük, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.
| E-mailt küldök
Kérjük írja le, hogy milyen jellegű kérdése van!

Kérjük adja meg adatait, hogy munkatársunk felvehesse

Önnel a kapcsolatot!

Kapcsolattartó:
Mikor kereshetjük?
Ellenörző kód:
Kérem adja meg a képen látható karaktereket:
(kis és nagybetűk között nem teszünk külömbséget)
Termék tesztek
Leteszteltük - Gemini CTRL SIX
2011.02.22.

Hosszú várakozás után végre kézbe vehettem az új Gemini CTRL SIX szoftver vezérlőt. Első ránézésre plasztik hatású, és a másodikra is. . . A cikk tovább olvasásához kilkk a "Részletek"-re!

admin

http://www.pako.hu/files/news/352/images/small/be241cc0839bb00d13cee7fb796ef003.jpg

A kezdeti ellenszenv aztán bekötés után nyomban elszállt, a készülék annak rendje és módja szerint tudja a dolgát. Egy előre telepített Virtual DJ 7 szoftverrel próbáltam ki. Miután a készüléket USB-n rádugtam a számítógépre, azonnal felismerte azt, és Win7 alatt driver telepítés nélkül használatra készen állt a kontroller. A hátlapon egy választókapcsoló található, amivel ki lehet választani, hogy a tápellátás USB-n, vagy külső tápról történjen. Külső tápos használat (ami sajnos nem tartozéka a készüléknek) tipikusan laptopról történő használatnál javasolt.

A készülék csatlakoztatása és a Virtual DJ indítása után a szoftver azonnal felismerte, és máris tökéletesen vezérelte az összes funkciót. A nyomógombok gumiból készültke, olyan érzetet nyújtva, mintha egy asztali CD lejátszó gombját használnánk. A keverő szekció kivezérlés jelzője pontosnak mondható és jól látható. A beépített keverő egyébként önálló keverőként is használható, tehát a kontrollerre további CD lejátszók, vagy akár phono jelszinttel lemezjátszók is csatlakoztathatók, ami nem megszokott egy ilyen árkategóriájú készüléknél. Három kimenet áll rendelkezésre, egy szimmetrikus XLR/RCA a master jelnek, egy RCA kimenet a monitornak, amely külön-külön szabályozható, valamint egy record kimenet. A szimmetrikus kimenetet szintén különlegességnek mondhatjuk ebben a kategóriában. Az előlapon található kezelőszervek a szokásos fejhallgató kimenet, fejhallgató hangerő, szimmetrikus XLR/JACK mikrofon bemenet stb. nagyméretű potméter gombokat kapott a könnyű kezelhetőségért.

A kontroller jogtárcsái érintés érzékenyek, ami által a scratch mód bekapcsolt állapotában a tárcsa pereménél forgatva pitch bend-ként, a közepén forgatva pedig scratch módban üzemel. A scratch mód és a crossfader sebessége hagy maga után némi kívánnivalót, tehát DMC-t nyerni senki nem fog vele, ellenben nem is ez a funkciója. Zene közben egy kis effektre való, arra viszont tökéletes, ha egy kicsit meg szeretnénk spékelni az amúgy is nagyszerű performance-unkat. A potméterek minősége is középkategóriásnak mondható, a Gemini asztali keverőinél valamivel gyengébb potmétereket kapott a készülék, ennek ellenére minden érték pontosan beállítható velük.

http://www.pako.hu/files/news/352/images/small/c13355bde24817524ffe77082856bc1f.jpg

 

 

A fejhallgató hangerő megfelelően hangos, jól használható eszköz lesz minden buliban. Az egész berendezés tömege nem éri el a 2 kg súlyt, ami kifejezetten előnyös egy ugyanilyen méretű fémházas készülékkel szemben, ami több, mint 5 kg! Mivel mobil eszközről van szó, ez a tömegkülönbözet nem elhanyagolható. Összességében elmondható, hogy az áráért egy ultrakompakt, nagyon jól megtervezett és kivitelezett eszközt kapunk, amit bármikor bárhova elvihetünk egy hátizsákban egy laptop kíséretében, és a szimmetrikus kimenetnek köszönhetően bármilyen hangrendszerre azonnal csatlakozhatunk készen állva a megmérettetésre!

Gemini - CTRL SIX

Oszd meg barátaiddal:
Miért mi?    |    Vásárlási feltételek    |    Adatvédelmi nyilatkozat    |    Oldaltérkép    |    Kiemelt ajánlatok    |    Márkák

© 2009-2014 Páko Webáruház